lauantai 29. tammikuuta 2011

Harjoittelua, harjoittelua

Hymyä huuleen!
Alettiin Velmun kanssa ottamaan ihan alkutekijöistä noita TOKO-juttuja Salme Mujusen kirjan ohjeiden mukaan. Luoksepäästävyysharjoituksia sekä katsekontaktia vahvistavia tuokioita ollaan pidetty. Tempuista "kuoleminen" saatiin viimeisteltyä ja seuraavaksi opetellaan etutassujen nostelemista vuoronperään ettei liian vakavaksi mene tää koulutuspuoli. ;) 

Lenkeillä Velmu on ollut yllättävän hyvin kuulolla ja ihmisten ohi ollaan päästy "huomio"-käskyn alaisena (koirat on vielä liian jänniä mutta kauempaa pääsee niistäkin ohi nätisti). Tosin jos iskee joku tilanne puskan takaa niin se räjähtää heti. Kuten eilen pääsi yllättämään pimeässä kaksi pyöräilijää, mutkan takaa mäestä tulivat meidän takaa ilman valoja eikä soitettu kelloa niin eipä siinä huomannut kun vasta sitten kun koira yhtäkkiä syöksähtää viereltä mun takaa hirveellä rähinällä. Onneksi refleksit toimi ja sain napattua pannan läheltä kiinni ja nykästyä omalle puolelle ennenkuin olivat kohdalla. Vielä kun kytännyt justiin siinä mäessä aina ettei takaa tule ketään, mutta eipä sitä väsyneenä muista. 

1 v. 4 kk jo!
Laskeskelinpa vasitellen paljonko arvon valkoisen ruokintaan menee kuukaudessa kun se syö:
100 g J&V Energiaa (0,18 e) + 150 g J&V Kana-Riisiä (0,28 e) (paitsi nyt syö Brit Caren lohiriisit loppuun ennen uutta pussia) + n. 270 g HauHau Kana-Riisi-koiranmakkaraa (0,67 e) + 10 ml Nutrolin-ravintoöljyä (0,55 e) = n. 1,70 e. Eli n. 53 e/kk. 
Ei paha ottaen huomioon että oireilu pysynyt tuolla aikanakin toistaiseksi kurissa... *koputtaa puuta*

Oheessa vielä uusin opittu temppu:
  

2 kommenttia:

  1. Ai sinullakin on oma blogi! On pitänyt sata kertaa tulla jutteleen kun sinua näkee lenkillä ja kyselemään sinun koirasta! Pirun nätti ukko! Jos sinua kiinnostaa toko niin tule vain vetämään hihasta niin voidaan treenata yhessäkin koululla, minäkin olen tosin vielä aloittelija, kohta pitäisi mennä AVO luokkaan oman kanssa kokeilemaan. Mutta voitais vaikka ottaa paikkamakuuta ja luoksepäästävyyttä ym. Tosta kun äkkiseltä lukee niin vaikuttaa aika samanlaiselta sinun uros kuin omani. Pessi on 2v ja käyttäytyy nyt jo varsin mallikkaasti, tosin töitä on saanut tehdä. Jos sinua mietityttää niin tule käymään juttelemassa esim. Petrin kanssa. Tarvitsemme harjoituskoiria kouluttajapuolelle tässä helmi-maaliskuun aikana, juurikin tuollaisiin ongelmiin kuin hihnassa vetäminen, toisten koirien ohitus ym. Tekis hyvää nuorelle koiralle kun vähän tulisi uusia tilanteita! :)

    VastaaPoista
  2. Ai niin ja kun kysyit niin noita sakemannipentuja tulee 7kpl koululle, niistä ei varmaan olla missään kerrottu sen kummemmin aikaisemmin, se päätettiin kai nyt kun Keinänen tuli mukaan kouluttajaksi. Mut on kyl tosi hienoa saada omalle vastuulle noin huikeita pentuja. Kuitenki tosi hyviltä ja arvostetuilta kasvattajilta noita tulee.

    VastaaPoista