tiistai 12. helmikuuta 2013

Dinnör-taim~


Elikkä pissukoilla vaihtuupi taasen ruokinta.

Ei autoa eikä autollista tuttua paikkakunnalla, ja pakastintila on finito, eli Maukkaita ei enää kummemmin ostella. Velmu kynsii korviaan välillä ja ne töhnii enemmän, joten J&V Kana-Riisi lähtee vaihtoon 1,5 v. syöttämisen jälkeen kokeeksi. Jos ruuanvaihto ei auta/pahentaa niin siirrytään takas, koska tuolla tuo kuiten on parhaimmassa kunnossa pysynyt.

Zooplussaan siis tieni käy. Tänään tuli satsi Lukullus-märkäruokaa, 24 x 800 gramman tölkkejä. Nyt on Kongeihin täytettä, ja kylläpä vauhdilla imuroitiin kupeista kun testiksi noilla maistatin. Tuoteselosteita tutkin noista tölkkiruuista hartaasti, ja tämä vaikutti hinta-laatusuhteeltaan parhaimmalta. Koko tölkkisatsi tuli maksamaan jotain lähemmäs 45 euroa.




Carnello Dog Coctailia tilailin pussin myös, paras keino saada koirat juomaan kun tarvis. Oli ahdistava tuo Velmun joulukuinen episodi varsinkin kun ei ollut tuota enää kaapissa. Lisäksi kätevät muoviset kannet ruokatölkkeihin ettei tarvi folion kanssa aina pelleillä.




Taste of Wildia pitäisi Velmulle tulla ensi viikolla maybes 13,5 kg säkki. Turhan suolainen hinta, mutta kokeillaana ny elitisti-ruokiakin välissä, ihan vaan vaikka huvin vuoksi.

PS. Bloggerin käyttö se vain paskenee ja paskenee, nauttikaa tyhmästi asetelluista kuvista ja randomeista tekstien fonttien ja fonttikoon vaihteluista <3

2 kommenttia:

  1. Meillä on tolla kultsilla kanssa korvien töhmimisonglemaa. Ja jos niitä ei pidä puhtaana, sille iskee korvahiivan aiheuttama korvatulehdus. kerrassaan inhottava vaiva. Ollaan nyt kyllä huomattu, että ravinnon sokereilla on selkeä yhteys tohon töhnäämiseen. Mitä enemmän sokereita, niin sitä enemmän töhnää. Ja sokereilla tarkoitan tässä kaikkia hedelmäsokereita sisältäviä tuotteita.

    Sitä myöten meni kieltolistalle mm. porkkanat, tomaatti, kaikki hedelmät jne. Eli kyse ei ole niinkään että koira olisi saanut mitään karkkia tai pullaa. Joskus ehkä sai nuolla jugurttipurkin jämät. Vaan ei enää.

    Meillä oli aamuruokana ennen kanssa Jahtivahti kanaa. Siinä on kuitenkin maissia, mitä taas pitkään mietin, että onko se niin sokerista kuitenkaan. No päätettiin vaihtaa kuitenkin kuivamuonaa, ja siitä se ilo sitten repesikin. Ei meinaan löysy sellaista kuivaruokaa, jossa ei olisi porkkanaa, maissia tai juurikasleikettä (beet pulp, mikä on ilm. sokerijuurikaskuitua, joka on jäänyt sokerin eristämisestä jäljelle. Mistä sitten alkaa miettimään, että kuinka paljon siinä on hedelmäsokeria jäljellä...) Päädyttiin nyt sitten kuitenkin vaihtamaan merkkiä, Royal caninin Maxi Sensibleen. Siinä on maissigluetiinia ja juurikaskuitua, joten en tiedä onko se siinä mielessä parempaa kuin JV:kään. Mutta kun samalla lakattiin antamasta porkkanaa yms. niin korvat ovat kyllä nyt pysyneet puhtaampina. Cibaulla taisi olla joku ruoka kaknssa missä ei ollut porkkana/omena akselia ollenkaan.

    Tulipa romaani, mutta kun toi asia on vaan ollut meillä melkoisessa myllytyksessä viime aikoina.

    VastaaPoista
  2. Joo ei mtn, mukava kuulla muiltakin kokemuksia! : )

    Mutta joo, toi ei saa/oo saanu oman nappulan + liha-/sisäelin-/märkäruoka-lisien lisäksi kuin hapanmaitotuotteita ja just jotain lihapitoisia viljattomia palkkana (J&V Liha-Ateria tai Oscar PowerPlus). Ja sit noita nahkaluita.

    Molkosan-heratiivistettä ostin ny noitten korvien huuhteluun kun sitä monelta taholta suositeltu, että helpottaa kutinaa ja muutenkin. Ei tolla onneksi mikään kauhean paha oo, korvat ei punoita eikä haise ja tuo kutinakin lievää, mutta välillä juurikin rapannut sisäpuolelle haavan silloin tällöin.

    VastaaPoista